Na het tragische ongeluk met een Stint, afgelopen donderdag in Oss, willen wij jullie een korte update geven over de ontwikkelingen rondom het onderzoek naar het ongeluk en tot welke acties dit heeft geleid bij Stint en bij ’t Mereltje.

De Stint bij ’t Mereltje – gebruik en onderhoud tot nu toe

  • Onze medewerkers krijgen bij levering van een nieuwe Stint een cursus van de eigenaar/directeur van Stint of zijn directe collega. Deze cursus wordt doorgegeven aan collega’s die niet eerder hebben gereden met een Stint. Een Stint is simpel te bedienen en vrijwel iedereen kan na een paar rondjes met het voertuig omgaan. Is dit niet het geval, dan krijgt de medewerker meer uitleg en tijd om te oefenen.
  • De Stints worden elk jaar gecontroleerd. Wij hebben het bedrijf de afgelopen jaren leren kennen als een betrouwbare partner in onderhoud. Wanneer een Stint een klein mankement heeft, bellen we meteen en dan hebben we binnen 1 werkdag de controleur over de vloer. Dan worden alle Stints van de desbetreffende locatie direct gecontroleerd.
  • Wij hebben nog geen moment problemen gehad met de rem van de Stint. Als er een mankement was, ging dat over bijvoorbeeld de bandenspanning.

Volgens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is er op dit moment geen informatie die aanleiding geeft om de toelating van de Stint op de openbare weg te herzien. Zo schrijft het ministerie in een brief op 21 september.

Dit gaan we binnen nu en 4 weken verbeteren

  • Vandaag wordt er een controle uitgevoerd aan de hand van een checklist die dit weekend is opgesteld door Stint (zie ook de e-mails van Stint hieronder).
  • Al onze medewerkers krijgen een extra training in het gebruik van de Stint. Met een beoordeling, waarvoor de medewerkers bij goed gevolg een certificaat krijgen. Hierbij zullen we nauw samenwerken met de eigenaar van Stint.
  • We gaan alle routes die we rijden herzien en kijken of we met een risico-inventarisatie alle medewerkers een kort en bondig overzicht kunnen geven van de route.

Hebben jullie vragen? Wij horen het graag. Over 4 weken laten we jullie weten of de doelen behaald zijn. Tussentijds zijn wij altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden en suggesties te ontvangen.

 

E-mail Edwin Renzen, directeur Stint
vrijdag 21 september, 18.00 uur

Beste organisatie, beste medewerkers,

Gisterochtend bereikte ons het ongelofelijk droevige nieuws dat er aan de Braaklaan in Oss een Stint was betrokken bij een noodlottig ongeval met vier doden en twee zwaar gewonden. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de kinderen, de begeleidster hun ouders en de andere familieleden die door dit ongeval getroffen zijn. Ik ben direct naar Oss vertrokken om hen waar mogelijk bij te staan. Dat heeft een diepe indruk op me achtergelaten.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk loopt nog. Daar kunnen wij niet op vooruit lopen. Maar als blijkt dat het ongeluk te maken heeft met de kwaliteit van de Stint, dan zullen we onze verantwoordelijkheid nemen.

We kunnen ons voorstellen dat er nu veel vragen zijn over de Stint. We stellen alles in het werk om deze vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en om alle twijfels weg te nemen. Ons team staat voor u klaar. U kunt hen bereiken door te mailen naar info@stint.nl.
We zullen het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk af moeten wachten. Als dit onderzoek is afgerond, komen we bij u terug met nadere informatie.

Met vriendelijke groet,
Namens iedereen bij Stint,

Edwin Renzen

 

E-mail Serviceteam Stint
maandag 24 september 

Beste organisatie, beste medewerkers,

Naar aanleiding van het ongeval in Oss is een onderzoek gestart naar de oorzaak. In afwachting van de uitslag hebben wij de volgende stappen genomen:

  • Om zeker te zijn dat de bedieningsfuncties van de Stint werken, hebben wij een ‘kwaliteits- en veiligheidschecklist’ opgesteld. Met deze checklist kan je als opvanglocatie zelf de Stint nalopen op verschillende punten. De checklist is in de bijlage te vinden en kan je per direct gebruiken.
  • Daarnaast zullen wij jullie Stint binnenkort controleren op de veiligheidspunten en preventief onderdelen vervangen. Vanaf maandag 24 september gaan we beginnen met deze extra controles bij alle 3500 Stints die op dit moment rondrijden.

Verder brengen we je op de hoogte wanneer er meer informatie over het onderzoek beschikbaar is.

Mochten er nog vragen zijn, dan kan je altijd mailen naar info@stint.nl. Gezien de hoeveelheid mailtjes die we binnen krijgen, vragen we je begrip voor een mogelijk langere reactietijd dan je van ons gewend bent.

Met vriendelijke groet,
Het Stint serviceteam