Kalender


Hoera! Weer een jaar vol vrolijke, gezellige en leerzame momenten. Zowel op de dagopvang als op de buitenschoolse opvang. Bekijk in de kalender per maand alle activiteiten – wij staan al te trappelen. Heb je vragen over onze maandthema’s of over een van onze bezigheden? Laat het ons weten via info@mereltje.nl

Sluitingsdagen

’t Mereltje is elk jaar gesloten op de volgende dagen:

 • Jaarlijkse studiedag (3 maanden van tevoren vernemen ouders deze datum via de MMM).
 • Tweede Paasdag.
 • Koningsdag.
 • Hemelvaart.
 • Tweede Pinksterdag.
 • Eerste en Tweede Kerstdag.
 • Kerstavond (vanaf 17.00 uur).
 • Oudejaarsdag (vanaf 17.00 uur).
 • Nieuwjaarsdag.

Verjaardagen
Verjaardagen worden klein gevierd op de groep van het kind. Er wordt voor het kind gezongen in de kring. ’t Uiteraard is er na het zingen een moment om een traktatie uit te delen. ’t Mereltje probeert de ouder zoveel mogelijk te stimuleren om te kiezen voor een gezonde traktatie. Mereltje hangt geen versieringen e.d. op. Dit om zoveel mogelijk de rust en structuur op de groep te bewaren.

Bijzondere feestdagen
Kinderopvang ‘t Mereltje besteedt niet standaard aandacht aan feestdagen. Dat wil zeggen dat wij de feestdagen niet verwerken in onze activiteitenkalender, maar dat we er wel bij stilstaan.
’t Mereltje vindt dat dagen als Sinterklaas, Kerst, Pasen, Vaderdag en Moederdag, Valentijn en Koningsdag onder bijzondere feestdagen vallen. Wij doen dan het volgende met de kinderen:

 • Met Kerst, Sinterklaas en Pasen zingen we liedjes en ondernemen we kleine gerichte activiteiten met de kinderen. Denk aan: knutselen, koken en bakken. Er wordt hierbij gekeken naar de ontwikkelingsfase van het kind. Om de rust te bewaren op de groep kiezen wij ervoor om Sinterklaas en de Kerstman geen bezoek te laten brengen aan onze vestigingen.
 • In de week van Koningsdag organiseren we een sportieve dag met een variatie aan spelletjes.
 • Rond Vaderdag en Moederdag knutselen de kinderen altijd iets leuks voor hun ouders, om hen te laten stralen.
 • Ook aan Valentijn wordt gedacht. Dan besteden we extra aandacht aan de dierbaren van het kind.

Eindfeest bso
Voor alle bso-kinderen organiseren we jaarlijks een eindfeest. Zo gaan we samen op een leuke en gezellige manier de zomer in. De feestdatum en -tijden en een eventueel thema delen we tijdig met ouders.

Laatste dag bij ‘t Mereltje
Soms vertrekt een kind voortijdig van de groep, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing. Daar besteden we aandacht aan door middel van een klein afscheidsmoment. Daarnaast mag een peuter op de laatste dag van opvang, voor het ‘uitvliegen’ naar school, natuurlijk trakteren. We zetten het kind dan extra in het zonnetje en elk kind krijgt een eigen afscheidsmuts.

ma di wo do vr za zo
1
Thema: Ik ga op reis en neem mee & Oef wat warm
Thema: Ik ga op reis en neem mee & Oef wat warm
jun 25 – aug 3 hele dag
Samen gaan we op de bso elke week ‘op reis’ naar een nieuw vakantieland. Dat wordt een heerlijke zomervakantie! Mereltje Picknick: denken we aan zomer, dan denken we aan ijsjes, buitenpret en natuurlijk aan picknicken!
Zomervakantie
Zomervakantie
jul 14 – aug 26 hele dag
Het wordt een lange, heerlijke zomer bij ’t Mereltje. Boordevol uitdagende, creatieve en gezellige activiteiten.
Nieuw rooster
2
3
MMM + bso-memo
MMM + bso-memo
aug 3 hele dag
Terug- en vooruitblik.
4
5
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31