Kalender


Hoera! Weer een jaar vol vrolijke, gezellige en leerzame momenten. Zowel op de dagopvang als op de buitenschoolse opvang. Bekijk in de kalender per maand alle activiteiten – wij staan al te trappelen. Heb je vragen over onze maandthema’s of over een van onze bezigheden? Laat het ons weten via info@mereltje.nl

Sluitingsdagen

’t Mereltje is elk jaar gesloten op de volgende dagen:

 • Jaarlijkse studiedag (3 maanden van tevoren vernemen ouders deze datum via de MMM).
 • Tweede Paasdag.
 • Koningsdag.
 • Hemelvaart.
 • Tweede Pinksterdag.
 • Eerste en Tweede Kerstdag.
 • Kerstavond (vanaf 17.00 uur).
 • Oudejaarsdag (vanaf 17.00 uur).
 • Nieuwjaarsdag.

Verjaardagen
Verjaardagen worden klein gevierd op de groep van het kind. Er wordt voor het kind gezongen in de kring. ’t Uiteraard is er na het zingen een moment om een traktatie uit te delen. ’t Mereltje probeert de ouder zoveel mogelijk te stimuleren om te kiezen voor een gezonde traktatie. Mereltje hangt geen versieringen e.d. op. Dit om zoveel mogelijk de rust en structuur op de groep te bewaren.

Bijzondere feestdagen
Kinderopvang ‘t Mereltje besteedt niet standaard aandacht aan feestdagen. Dat wil zeggen dat wij de feestdagen niet verwerken in onze activiteitenkalender, maar dat we er wel bij stilstaan.
’t Mereltje vindt dat dagen als Sinterklaas, Kerst, Pasen, Vaderdag en Moederdag, Valentijn en Koningsdag onder bijzondere feestdagen vallen. Wij doen dan het volgende met de kinderen:

 • Met Kerst, Sinterklaas en Pasen zingen we liedjes en ondernemen we kleine gerichte activiteiten met de kinderen. Denk aan: knutselen, koken en bakken. Er wordt hierbij gekeken naar de ontwikkelingsfase van het kind. Om de rust te bewaren op de groep kiezen wij ervoor om Sinterklaas en de Kerstman geen bezoek te laten brengen aan onze vestigingen.
 • In de week van Koningsdag organiseren we een sportieve dag met een variatie aan spelletjes.
 • Rond Vaderdag en Moederdag knutselen de kinderen altijd iets leuks voor hun ouders, om hen te laten stralen.
 • Ook aan Valentijn wordt gedacht. Dan besteden we extra aandacht aan de dierbaren van het kind.

Eindfeest bso
Voor alle bso-kinderen organiseren we jaarlijks een eindfeest. Zo gaan we samen op een leuke en gezellige manier de zomer in. De feestdatum en -tijden en een eventueel thema delen we tijdig met ouders.

Laatste dag bij ‘t Mereltje
Soms vertrekt een kind voortijdig van de groep, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing. Daar besteden we aandacht aan door middel van een klein afscheidsmoment. Daarnaast mag een peuter op de laatste dag van opvang, voor het ‘uitvliegen’ naar school, natuurlijk trakteren. We zetten het kind dan extra in het zonnetje en elk kind krijgt een eigen afscheidsmuts.

ma di wo do vr za zo
1
Thema: Ik en mijn familie 00:00
Thema: Ik en mijn familie
feb 19 @ 00:00 – mrt 31 @ 23:00
Papa en mama, opa en oma, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes en misschien nog wel een konijn of hond. Wie horen er allemaal bij jouw familie? Samen klimmen we in de stamboom. Wij weten het zeker:
Voorjaarsvakantie
Voorjaarsvakantie
feb 24 – mrt 4 hele dag
Voorjaarsvakantie op ’t Mereltje! We hebben weer een leuk, afwisselend programma samengesteld.
2
3
4
5
Oudercollege: EHBO 19:00
Oudercollege: EHBO
mrt 5 @ 19:00 – 22:00
Elk jaar worden zo’n 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp behandeld na een ongeval thuis. De meesten zijn tussen de nul en vier jaar oud. Als ouder wil je dan weten wat je het beste
6
7
8
9
10
11
12
Oudercollege: EHBO 19:00
Oudercollege: EHBO
mrt 12 @ 19:00 – 22:00
Elk jaar worden zo’n 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp behandeld na een ongeval thuis. De meesten zijn tussen de nul en vier jaar oud. Als ouder wil je dan weten wat je het beste
13
17
18
19
20
21
24
25
26
28
30
MMM + bso-memo verzenden
MMM + bso-memo verzenden
mrt 30 hele dag
Vooruitblik en terugblik op de vakantie
31