Activiteiten Vakantie


Meivakantie – het programma

 

Het wordt een avontuurlijke én lekkere meivakantie. Met twee thema’s: Nieuw leven en natuur en Eet smakelijk! van Uk & Puk. Binnen (en buiten) deze thema’s doen we allerlei leuke opdrachten, activiteiten en uitjes. Wij gaan weer kunstzinnig, smaakvol, fantasierijk, origineel en vindingrijk aan de slag. Dinsdag 1 mei gaan we naar Diertjesdag in de Botanische Tuinen Utrecht! Op zoek naar de kleine en grotere dieren die wonen tussen en in de bijzondere planten en bomen. Aanmelden hoeft niet. Wil je als ouder mee? Stuur dan even een mailtje naar info@mereltje.nl.

Alle activiteiten zijn van 9.30 uur tot 14.30 uur en vinden op verschillende locaties plaats. Voor uitjes hebben wij een speciaal beleid. Meer weten? Stuur een bericht naar info@mereltje.nl.

Kledingtip
Zon of regen? Dat weten we nog niet. Maar gaan we lekker naar buiten, dan zit warme en gemakkelijke kleding het fijnst. Houd de weerberichten even in de gaten.

Let op: Is een aanvraag eenmaal bevestigd? Dan kan die niet meer geannuleerd worden. Wel kun je – binnen twee weken – ruilen.

4-7 jaar    8-13 jaar   
ma 30 april  De heks is haar toverstaf kwijt! Dus gaan we op zoek, in teams van vier. Ook maken we heerlijke heksensoep. Pruttelende ketels, geheimzinnige geuren en mysterieuze spreuken. Heksensoep maken is hét recept voor een leuke, leerzame dag met de jongste bso’ers. Ingrediënten: fantasie, enthousiasme en de omgeving van de bso. Met deze activiteit laten we de kinderen heel bewust naar de natuur kijken. Maak je eigen picknick! Sandwiches, komkommertjes, cake, verse jus… Wat zullen we allemaal in de manden doen? Op de bso staan ze klaar en we gaan ze goed vullen met lekkere hapjes en drankjes. Kleed erin, bordjes mee en dan kunnen we lekker om een uur of half twaalf brunchen in de buurt van de bso. Jammie!
di 01 mei Kindercollege: Botanische Tuinen Utrecht In de Botanische Tuinen Utrecht staan niet alleen bijzondere planten, maar zitten ook echt overal diertjes. Grotere, zoals vogels, hagedissen en af en toe een ringslang en heel veel kleine dieren. Bijvoorbeeld waterdiertjes in de sloot en diertjes in de schors van bomen of onder een steen. Op Diertjesdag gaan de kinderen op zoek naar deze kleine kriebelaars. Op diverse plaatsen in de tuin staan mensen om hen te helpen en zo kunnen ze kennismaken met de dieren die in de tuin wonen. De Vogelhut is een van de pleisterplaatsen, net als het mooie Bijenhotel. Wie wil, kan ook zelf een klein bijenhotel maken voor in de eigen tuin. Kindercollege: Botanische Tuinen Utrecht In de Botanische Tuinen Utrecht staan niet alleen bijzondere planten, maar zitten ook echt overal diertjes. Grotere, zoals vogels, hagedissen en af en toe een ringslang en heel veel kleine dieren. Bijvoorbeeld waterdiertjes in de sloot en diertjes in de schors van bomen of onder een steen. Op Diertjesdag gaan de kinderen op zoek naar deze kleine kriebelaars. Op diverse plaatsen in de tuin staan mensen om hen te helpen en zo kunnen ze kennismaken met de dieren die in de tuin wonen. De Vogelhut is een van de pleisterplaatsen, net als het mooie Bijenhotel. Wie wil, kan ook zelf een klein bijenhotel maken voor in de eigen tuin.
wo 02 mei Speurtocht op zoek naar nieuw leven. Wij kijken uit naar alle levende kleine beestjes. Speurtocht op zoek naar nieuw leven. Wij kijken uit naar alle levende kleine beestjes.
do 3 mei Een speeltuin zonder schommels en klimrekken? Jazeker! Bij de Boswerf hebben ze een natuurspeelbos. In plaats van speeltuig hebben ze hoge heuvels, geheimzinnige bosjes, hutten, verstophoekjes, spannende paadjes, dikke boomstammen om in te klimmen, een beekje met een waterpomp, een zandvlakte en nog veel meer waarin je naar hartenlust kunt spelen. Een stoer bosspel blijft je je leven bij. En zeker bij de Boswerf in Zeist. Het dierengeluidenspel, dieren-stratego, vlag veroveren (maar dan met knuffeldieren), op jacht naar de wolf… Lol maken, zoals lol maken hoort! Bouw jij je eigen boomhut? We maken een mooie hut, een fort, een hoofdkantoor van de geheime spionnenclub of een kasteel.
vr 4 mei Een bezoekje aan de kinderboerderij. Wat is er fijner dan daar in de lente rondlopen tussen alle dieren? Lekker knuffelen met konijnen en kijken naar alle nieuwe bewonertjes. Een bezoekje aan de kinderboerderij. Wat is er fijner dan daar in de lente rondlopen tussen alle dieren? Lekker knuffelen met konijnen en kijken naar alle nieuwe bewonertjes.
ma 7 mei  

Wat gebeurt er als je een zaadje in de grond stopt? Is een zaadje dood of levend? Hoe groeit een plant? En wat is het verschil tussen kruiden en onkruid? Niets leuker dan je eigen moestuintje kweken! De zintuigen worden geprikkeld en kinderen zien met eigen ogen hoe de natuur te werk gaat. Sla, worteltjes, uien, tomaatjes, boontjes, radijs, spinazie… Deze groenten groeien bijna vanzelf mét een beetje hulp van jou.

 

Wat gebeurt er als je een zaadje in de grond stopt? Is een zaadje dood of levend? Hoe groeit een plant? En wat is het verschil tussen kruiden en onkruid? Niets leuker dan je eigen moestuintje kweken! De zintuigen worden geprikkeld en kinderen zien met eigen ogen hoe de natuur te werk gaat. Sla, worteltjes, uien, tomaatjes, boontjes, radijs, spinazie… Deze groenten groeien bijna vanzelf mét een beetje hulp van jou.
di 8 mei Lekker eten verdient een goede bediening. Dus gaan we een oberopleiding volgen! Na deze leuke workshop krijgen de kinderen hun eigen Ober-diploma

 

Wij gaan menukaarten maken die minstens zo smakelijk zijn als het eten zelf. Met de voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Daar krijg je vanzelf trek van!
wo 9 mei We gaan naar het bos én aan de slag met onze eigen pizza! We gaan naar het bos én aan de slag met onze eigen pizza!
do 10 mei Hemelvaartsdag – Vandaag is ’t Mereltje gesloten. Hemelvaartsdag – Vandaag is ’t Mereltje gesloten.
vr 11 mei De kinderen van de Bilt en Bilthoven gaan op zoek naar kikkervisjes in het heidepark in Bilthoven. En de kinderen van Zeist gaan naar de Boswerf. De kinderen van de Bilt en Bilthoven gaan op zoek naar kikkervisjes in het heidepark in Bilthoven. En de kinderen van Zeist gaan naar de Boswerf.