Activiteiten Vakantie


Voorjaarsvakantie – het programma

 

Van 23 februari t/m 3 maart 2019 is het voorjaarsvakantie. We starten dan elke dag met… ochtendgymnastiek! Daarnaast hebben we allerlei activiteiten in het kader van het Uk & Puk-thema Hatsjoe! (gezondheid!), Carnaval en is er volop ruimte voor vrij spelen. Het volledige programma vind je onderaan deze pagina.

 

Aanmelden
Heb je een 52 weken-pakket?
Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor dagdelen die je binnen het kalanderjaar 2019 kan verschuiven.

Heb je een 46 weken-pakket?
Als jullie in de voorjaarsvakantie graag willen komen, kunnen jullie nog dagen van andere vakanties in kalenderjaar 2019 ruilen. Een groen blok staat gelijk aan een dagdeel opvang.

Heb je een 40 weken-pakket?
Je kind(eren) zijn van harte welkom; extra dagen kun je aanvragen. Na goedkeuring kunnen deze dagen niet meer geannuleerd worden.

Meld je kind(eren) vóór 3 februari aan voor de vakantie-bso. Dan hebben we gegarandeerd plek. Aanmeldingen en ruilaanvragen na 3 februari plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten je kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Komen jullie die dag toch niet, dan kan de dag niet meer geruild worden.

 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: warm eten of groentesnack.

Mee-eten?
Voor wie wil serveren we om 17.00 uur een warme maaltijd. Dit staat er allemaal op het menu. Aanmelden kan al voor de hele zomer via bso@mereltje.nl.

 

Het programma:

Maandag 25 februari
Is er iemand ziek of niet helemaal fit in je omgeving? Vandaag maken we beterschapskaarten om deze mensen te verrassen. Ook krijgen we een yogales en voor de sportievelingen onder ons organiseren we een fittest.

Dinsdag 26 februari
Vandaag doen we een leuke en leerzame quiz: welke voedingsproducten zijn gezond en welke ongezond? Daarna gaan we lekker het bos in.

Woensdag 27 februari
We gaan smoothies maken en leren alles over de kunst van het pleisters plakken.

Donderdag 28 februari
4-12 jaar: Carnaval komt eraan en dat laten we niet zomaar voorbijgaan! Vandaag is er daarom een verkleedfeest. Ook schminken we de kinderen die dit willen.
8-12 jaar: We gaan ervoor zorgen dat iedereen zich fit voelt, door een heerlijke soep te bereiden voor de hele bso. We lunchen vandaag met soep en broodjes.

Vrijdag 1 maart
Hoesten, niezen… snot! Vandaag maken we onze eigen smurfensnot en versieren we onze eigen tissuedoos. ’s Middags kruipen we met een filmpje en een kopje thee op de bank, zodat we allemaal weer helemaal aangesterkt zijn voor volgende week.