Activiteiten Vakantie


Herfstvakantie op de bso

 

In de herfstvakantie kunnen de kinderen weer even rustig bijkomen van het nieuwe schooljaar én leuke nieuwe avonturen beleven! Het Uk & Puk-thema in de vakantie is ‘Reuzen en kabouters’, over groot en klein. En waar wonen kabouters? Juist, in het bos! Dus daar gaan we heen. Misschien ontdekken de kleintjes er wel één… Verder gaan we gezellig knutselen, dansen en voetballen, komt de knuffeldokter op bezoek én gaan we aan de bak op Aan de Bakdag om geld in te zamelen voor kinderen in Kenia. Onder aan deze pagina vind je het complete programma.

 

Aanmelden
Heb je een 52 weken-pakket?
Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor dagdelen die je binnen het kalanderjaar 2019 kan verschuiven.

Heb je een 46 weken-pakket?
Als jullie in de zomervakantie graag willen komen, kunnen jullie nog dagen van andere vakanties in kalenderjaar 2019 ruilen. Een groen blok staat gelijk aan een dagdeel opvang.

Heb je een 40 weken-pakket?
Je kind(eren) zijn van harte welkom; extra dagen kun je aanvragen. Na goedkeuring kunnen deze dagen niet meer geannuleerd worden.

Meld je kind(eren) op tijd aan voor de vakantie-bso. Dan hebben we gegarandeerd plek. Aanmeldingen en ruilaanvragen na 31 juni plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten je kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Komen jullie die dag toch niet, dan kan de dag niet meer geruild worden.

 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: warm eten of groentesnack.

Mee-eten?
Voor wie wil serveren we om 17.00 uur een warme maaltijd. Dit staat er allemaal op het menu. Aanmelden kan al voor de hele zomer via bso@mereltje.nl.

 

HET BSO HERFSTVAKANTIEPROGRAMMA

Wat gaan we allemaal doen deze vakantie? Het programma van dag tot dag.

Maandag 21 oktober
We gaan de bso helemaal in herfstachtige sferen brengen. Met een speciale chill-plek voor knuffeldieren: de kinderen mogen de hele week hun favoriete knuffel meenemen! Vandaag beginnen we ook met het maken van een ‘bosknuffel’. Daarvoor hebben we zoveel mogelijk eikels, kastanjes en andere dingen uit het bos nodig. Dus gaan jullie allemaal alvast op zoek? Met stofjes en lintjes maken we daar een heel bijzondere knuffel van. Daarnaast doen we een steen-papier-schaar-parcours. Klaar voor de start?

Dinsdag 22 oktober
Vandaag op het programma: een speurtocht, boordevol leuke opdrachten! We laten ons niet weerhouden door het weer, dus vergeet de regenlaarzen en regenjas niet. Het is ten slotte hérfstvakantie! Na de speurtocht gaan we lekker groentesoep maken en ‘s middags houden we een gezellig knutselfestijn.

Woensdag 23 oktober
We gaan een herfsttafel maken en klei-egels. En wie weet, komen er ook nog andere dieren uit de klei. Daarna gaan we weer lekker naar buiten, het bos in: de natuur verkennen in een ‘herfstprikkeltocht’. Wat ruikt het lekker in het bos en wat een mooie herfstkleuren! En wat horen we daar toch ritselen…?

Donderdag 24 oktober
Vandaag verzorgen we een dans-clinic en een voetbaltoernooi. Lekker bewegen! En het is Aan de Bakdag, een mooi initiatief van SOS Kinderdorpen voor bso’s. We gaan cupcakes bakken én verkopen voor SOS Kinderdorp Meru in Kenia. Want ook die kinderen verdienen een liefdevol thuis. Op aandebakdag.nl staat meer informatie en kun je ook online doneren. Je vindt ons onder de deelnemende bso’s. Wij gaan in elk geval ons best doen en lekker Aan de Bak! Wil je helpen? Graag! Je kunt je opgeven bij de bso-coördinator.

Vrijdag 25 oktober
Op de laatste dag van de vakantie komt de knuffeldokter langs. Dus zieke of gewonde knuffels thuis? Neem ze mee, dan gaan we ze goed verzorgen. We sluiten de week af met lekkere warme choco en speculaasjes.