Activiteiten Vakantie


Voorjaarsvakantie op de BSO: 28 februari t/m 4 maart

Music Maestro (zie onderaan deze pagina het programma van dag tot dag)

 

 

Aanmelden voor gegarandeerde opvang kan t/m 

Aanmeldingen en ruilaanvragen die we na de sluitingsdatum binnenkrijgen, plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten jullie kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Verruil deze dan naar een volgende vakantieweek om de vakantie uren nog te kunnen gebruiken. Eenmaal verstreken dagen kunnen niet meer worden verruild. 

Let op: Vakanties neem je af per kalenderjaar. Omdat een kalenderjaar echter nooit helemaal synchroon loopt met de letterlijke vakantieweken, gaan wij uit van een ‘ vakantiekalenderjaar’ van de 2e week kerstvakantie (+/- begin januari) t/m de 1e week kerstvakantie (+/- eind december). Binnen deze periode mogen vakantiedagen onbeperkt verruild worden als volledige dag. Aanvragen buiten deze periode worden automatisch afgekeurd. 

Heb je een 52 weken-pakket? 

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantie uren die je binnen het kalenderjaar 2021 kan verschuiven. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Annuleer deze dan van te voren zodat de aanwezigheid of afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. 

Heb je een 46 weken-pakket?

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantie uren die je binnen het kalenderjaar 2021 kan verschuiven. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Annuleer deze dan van te voren zodat de aanwezigheid of afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. 

Heb je een 40 weken-pakket? 

Er staan geen vaste vakantiedagen ingepland. Toch vakantieopvang nodig? Jullie kind(eren) is van harte welkom; extra dagen kun je aanvragen via het ouderportaal of de ouder-app. Na goedkeuring kunnen deze dagen niet meer geannuleerd worden, wel verruild naar een volgende vakantieweek binnen het kalenderjaar 2021. 

Meld je kind(eren) uiterlijk 3 december aan voor de voorjaarsvakantie-Bso. Dan hebben wij gegarandeerd plek. 

Na 3 december gaan wij ons personeel inplannen en kunnen aanvragen alleen nog op beschikbaarheid behandeld worden. 

Er staan deze week drie verschillende type activiteiten centraal, deze worden dagelijks besproken met de kinderen. Samen maken we (kind volgend) het woordweb van waaruit concrete activiteiten ontstaan. Zo differentiëren we en werken de kinderen hun eigen ideeën uit. Hierbij ondersteunen wij hen natuurlijk bij de uitwerking. Op deze manier ontstaat, voor iedere leeftijd, een zo uitdagend en passend mogelijk programma.   

Onderaan deze brief  volgt het activiteitenplan dat wij als leidraad willen gaan gebruiken om met de kinderen tot activiteiten te komen. Naast deze leuke activiteiten spelen we lekker buiten en genieten we van het herfstweer.  

Handig om te weten:   

  • Dagelijks een tas mee is handig voor kleding en/of knutselwerkjes.
  • Voorzie belangrijke spullen van naam.
  • Willen jullie de kinderen vóór 9.00uur brengen? Daarna starten wij met ons dagprogramma en is het soms wat lastiger voor de kinderen om aan te sluiten.
  • Hebben jullie lege verpakkingen over? Willen jullie dit dan meenemen a.u.b., dan kunnen we ermee gaan knutselen. 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: groentesnack.

BSO

Programma  28 februari t/m 4 maart 

Maandag 28 februari
Heb je altijd je eigen gitaar willen hebben of een blokfluit? Dat kan nu, want we gaan er één maken.
Dinsdag 1 maart
Vandaag krijgen jullie trommel les op emmers van gekke Gerrit. Hebben jullie een emmer en een pollepel thuis? Dan mogen jullie die meenemen. Laat maar horen wat het ritme is en volg gekke Gerrit. Drum er op los!
Woensdag 2 maart
Hebben jullie misschien een instrument thuis liggen? Dan mogen jullie deze meenemen naar de Bso. Misschien vinden jullie het leuk om een mooi concert geven voor iedereen.
Donderdag 3 maart
Hoe grappig is dat als iedereen danst met een koptelefoon op je hoofd. Ja ja jullie hebben het vast al geraden. We gaan silent disco houden.
Vrijdag 4 maart
Weten jullie hoeveel snaren er op een gitaar zitten? Ga het maar eens bedenken, want we gaan een muziekquiz doen.