Activiteiten Vakantie


Herfstvakantie 2023

Een dolle boel!

Aanmelden voor gegarandeerde opvang kan t/m 

Aanmeldingen en ruilaanvragen die we na de sluitingsdatum binnenkrijgen, plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten jullie kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Meldt jouw kind(eren) dan af en verruil aansluitend deze dag naar een volgende vakantieweek om de vakantieuren nog te kunnen gebruiken. Niet tijdig afgemelde dagen kunnen niet meer worden verruild. 

Let op: Vakanties neem je af per kalenderjaar. Omdat een kalenderjaar echter nooit helemaal synchroon loopt met de letterlijke vakantieweken, gaan wij uit van een ‘vakantiekalenderjaar’ van de 2e week kerstvakantie (+/- begin januari) t/m de 1e week kerstvakantie (+/- eind december). Binnen deze periode mogen vakantiedagen onbeperkt verruild worden als volledige dag. Aanvragen buiten deze periode worden automatisch afgekeurd. 

Heb je een 52 weken-pakket? 

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantieuren die je binnen het kalenderjaar kan verschuiven.
Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Meldt jouw kind(eren) dan van tevoren af, zodat de aan-/ afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. Tijdig afgemelde dagen kunnen op een later moment nog verruild worden naar een andere vakantiedag óf studiedagopvang. Sluitingsdatum voor afmelding, mét behoud van uren, is de zondagavond één week voor de betreffende vakantieweek.
LET OP: met enkel een ruilaanvraag blijft een kind op de originele dag gepland staan. Graag een daadwerkelijke afmelding invoeren.
Een vakantiedag eerder al verruild en toch opvang nodig, neem dan even contact op met de planning.

(N.B. met een ruilaanvraag wordt een kind niet afgemeld. Wij blijven het verwachten op de ingeplande dag.)

Heb je een 46 weken-pakket?

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantieuren die je binnen het kalenderjaar kan verschuiven.
Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Meldt jouw kind(eren) dan van tevoren af, zodat de aan-/ afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. Tijdig afgemelde dagen kunnen op een later moment nog verruild worden naar een andere vakantiedag (ook naar de zomervakantie). Sluitingsdatum voor afmelding, mét behoud van uren, is de zondagavond één week voor de betreffende vakantieweek.
LET OP: met enkel een ruilaanvraag blijft een kind op de originele dag gepland staan. Graag een daadwerkelijke afmelding invoeren.
Ruilen naar een studiedag is enkel bij een 52 weken-pakket mogelijk.

(N.B. met een ruilaanvraag wordt een kind niet afgemeld. Wij blijven het verwachten op de ingeplande dag.)

Heb je een 40 weken-pakket? 

Er staan geen vaste vakantiedagen ingepland. Toch vakantieopvang nodig? Jullie kind(eren) is van harte welkom; extra uren kun je aanvragen via het ouderportaal of de ouder-app. Na goedkeuring kunnen deze uren niet meer geannuleerd worden, wel verruild naar een ander vakantiedag binnen het kalenderjaar. 

Meld jouw kind(eren) uiterlijk (datum) aan voor de vakantie-BSO. Dan hebben wij gegarandeerd plek. 

Na (datum) gaan wij ons personeel inplannen en kunnen aanvragen alleen nog op basis van beschikbaarheid behandeld worden. 

 

Meld je kind(eren) aan voor de voorjaarsvakantie-Bso.  

Na bovengenoemde datum gaan wij ons personeel inplannen en kunnen aanvragen alleen nog op beschikbaarheid behandeld worden. 

Er staan deze week drie verschillende type activiteiten centraal, deze worden dagelijks besproken met de kinderen. Samen maken we (kind volgend) het woordweb van waaruit concrete activiteiten ontstaan. Zo differentiëren we en werken de kinderen hun eigen ideeën uit. Hierbij ondersteunen wij hen natuurlijk bij de uitwerking. Op deze manier ontstaat, voor iedere leeftijd, een zo uitdagend en passend mogelijk programma.   

Onderaan deze brief  volgt het activiteitenplan dat wij als leidraad willen gaan gebruiken om met de kinderen tot activiteiten te komen. Naast deze leuke activiteiten spelen we lekker buiten en genieten we van het herfstweer.  

Handig om te weten:   

  • Dagelijks een tas mee is handig voor kleding en/of knutselwerkjes.
  • Voorzie belangrijke spullen van naam.
  • Willen jullie de kinderen vóór 9.00uur brengen? Daarna starten wij met ons dagprogramma en is het soms wat lastiger voor de kinderen om aan te sluiten.
  • Hebben jullie lege verpakkingen over? Willen jullie dit dan meenemen a.u.b., dan kunnen we ermee gaan knutselen. 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: groentesnack.

BSO

Programma 16 t/m 20 oktober2023

 

Maandag 16 oktober: Cupcake cup

Dinsdag 17 oktober: Bootcamp met onze sport BSO medewerkers

Woensdag 18 oktober: Insecten Art

Donderdag 19 oktober: Nutty professor

Vrijdag 20 oktober: Camoufleer jezelf in de natuur