Activiteiten Vakantie


24 t/m 28 februari: Voorjaarsvakantie op de bso

GEZOND HET VOORJAAR IN!

In de Voorjaarsvakantie draait alles om onze gezondheid. Wat kunnen we doen om gezond te blijven? Wat heeft ons lichaam daarvoor nodig? We starten elke dag met ochtendgymnastiek om vol energie de bso-dag in te gaan. Daarnaast gaan we sportief aan de slag en gaan we dieper in op gezonde voeding. Hieronder vind je het bso-vakantieprogramma van dag tot dag. 

Na deze vakantie voelt iedereen zich topfit! 

 

Aanmelden
Heb je een 52 weken-pakket?
Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor dagdelen die je binnen het kalanderjaar 2020 kan verschuiven.

Heb je een 46 weken-pakket?
Als jullie in de zomervakantie graag willen komen, kunnen jullie nog dagen van andere vakanties in kalenderjaar 2020 ruilen. Een groen blok staat gelijk aan een dagdeel opvang.

Heb je een 40 weken-pakket?
Je kind(eren) zijn van harte welkom; extra dagen kun je aanvragen. Na goedkeuring kunnen deze dagen niet meer geannuleerd worden.

Meld je kind(eren) vóór 9 februari aan voor de voorjaarsvakantie-bso. Op het ouderportaal of in de ouder-app heb je het zo geregeld. Dan hebben we gegarandeerd plek. Aanmeldingen en ruilaanvragen die we na de sluitingsdatum binnenkrijgen, plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten je kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Komen jullie die dag toch niet, dan kan de dag niet meer geruild worden.

Let op: Vakanties neem je af per kalenderjaar. Je kunt dagen van 2020 daarom niet ruilen met 2021. Dit wordt in het systeem automatisch afgekeurd.

 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: warm eten of groentesnack.

 

Mee-eten?
Voor wie wil serveren we om 17.00 uur een warme maaltijd. Dit staat er allemaal op het menu. Aanmelden kan al voor de hele zomer via bso@mereltje.nl.

HET BSO VOORJAARSVAKANTIEPROGRAMMA

Wat gaan we allemaal doen deze vakantie? Het programma van dag tot dag.

Maandag 24 februari: sport en spel
We starten de ochtend met… ochtendgymnastiek! Strek die armen en die benen! Gooi je lichaam lekker los op een coole beat! Dan zijn we meteen goed opgewarmd voor een sportieve workshop. Aan het eind van de dag gaan we heerlijk ontspannen met cool down yoga. Dus neem je handdoek mee!

Dinsdag 25 februari: ontdekken
We starten de ochtend, net als gisteren, met ochtendgymnastiek. Lekker in de buitenlucht vitamine D absorberen! Wat zijn vitamines eigenlijk? Welke soorten vitamines zijn er en waarvoor hebben we ze nodig? We gaan het bos in voor een heuse vitaminespeurtocht, kijken een leerzaam programma over vitaminen en doen een vitamines- en mineralen-memory. En aan het eind van de dag hebben we antwoord op al onze vragen. 

Woensdag 26 februari: creativiteit
Na de ochtendgymnastiek maken we de Schijf van 5. Hiervoor gebruiken we de folders die we gespaard hebben. Wat zit er eigenlijk allemaal in de Schijf van 5? En waarom is die zo belangrijk?

Donderdag 27 februari: gezond eten
Vandaag krijgen we bezoek van iemand die heel veel weet van gezond eten en uit kan leggen waarom het zo belangrijk is. Hier gaan we interactief mee aan de slag. Tussendoor stropen we onze mouwen op en maken we lekkere, gezonde snacks, smoothies en andere vitaminebommen. 

Vrijdag 28 februari: experimenteren
We gaan allerlei proefjes doen op de locatie, afgestemd op de leeftijden van de kinderen die er vandaag zijn. En we laten ons verrassen door de verschillende effecten en reacties. En dan is de Voorjaarsvakantie op de bso alweer voorbij. Kunnen we ons gaan verheugen op de Meivakantie!