Activiteiten Vakantie


Voorjaarsvakantie op de BSO: 22 t/m 26 februari 

Reis door Nederland!

De aankomende voorjaarsvakantie staat in het teken van “Reis door Nederland!”
Wij gaan, met onze activiteiten, door het hele land, naar verschillende steden. Er valt van alles te beleven en te ontdekken in Nederland.
We hebben een aantal activiteiten op een dag gepland staan en kinderen kunnen kiezen waaraan ze mee willen doen. Daarnaast zal nog voldoende ruimte zijn om met de kinderen een woord web te gaan maken van waaruit andere activiteiten zullen ontstaan.

Aanmelden voor gegarandeerde opvang kan t/m zondag 7 februari

Aanmeldingen en ruilaanvragen die we na de sluitingsdatum binnenkrijgen, plannen we in op basis van beschikbaarheid. Wij verwachten jullie kind(eren) op de dagen met groene blokken in de planning. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Verruil deze dan naar een volgende vakantieweek om de vakantie uren nog te kunnen gebruiken. Eenmaal verstreken dagen kunnen niet meer worden verruild. 

Let op: Vakanties neem je af per kalenderjaar. Omdat een kalenderjaar echter nooit helemaal synchroon loopt met de letterlijke vakantieweken, gaan wij uit van een ‘ vakantiekalenderjaar’ van de 2e week kerstvakantie (+/- begin januari) t/m de 1e week kerstvakantie (+/- eind december). Binnen deze periode mogen vakantiedagen onbeperkt verruild worden als volledige dag. Aanvragen buiten deze periode worden automatisch afgekeurd. 

Heb je een 52 weken-pakket? 

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantie uren die je binnen het kalenderjaar 2021 kan verschuiven. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Annuleer deze dan van te voren zodat de aanwezigheid of afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. 

Heb je een 46 weken-pakket?

Dan hoef je alleen maar te controleren of de dagen goed staan. De groene blokken staan voor de ingeplande vakantie uren die je binnen het kalenderjaar 2021 kan verschuiven. Heb je geen behoefte aan de vakantiedag? Annuleer deze dan van te voren zodat de aanwezigheid of afwezigheid van jouw kind(eren) duidelijk is. 

Heb je een 40 weken-pakket? 

Er staan geen vaste vakantiedagen ingepland. Toch vakantieopvang nodig? Jullie kind(eren) is van harte welkom; extra dagen kun je aanvragen via het ouderportaal of de ouder-app. Na goedkeuring kunnen deze dagen niet meer geannuleerd worden, wel verruild naar een volgende vakantieweek binnen het kalenderjaar 2021. 

Meld je kind(eren) uiterlijk 7 februari aan voor de voorjaarsvakantie-Bso. Dan hebben wij gegarandeerd plek. 

Na 7 februari gaan wij ons personeel inplannen en kunnen aanvragen alleen nog op beschikbaarheid behandeld worden. 

Er staan deze week drie verschillende type activiteiten centraal, deze worden dagelijks besproken met de kinderen. Samen maken we (kind volgend) het woordweb van waaruit concrete activiteiten ontstaan. Zo differentiëren we en werken de kinderen hun eigen ideeën uit. Hierbij ondersteunen wij hen natuurlijk bij de uitwerking. Op deze manier ontstaat, voor iedere leeftijd, een zo uitdagend en passend mogelijk programma.   

Onderaan deze brief  volgt het activiteitenplan dat wij als leidraad willen gaan gebruiken om met de kinderen tot activiteiten te komen. Naast deze leuke activiteiten spelen we lekker buiten en genieten we van het herfstweer.  

Handig om te weten:   

  • BSO Juliana is in de vakantie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op Julianalaan 44. (de Magneet) 
  • Op woensdag zijn de kinderen van BSO Julianalaan, de Rietakker en de Groenekanseweg gezamenlijk op de BSO Groenekanseweg 52.
  • Dagelijks een tas mee is handig voor kleding en/of knutselwerkjes.
  • Voorzie belangrijke spullen van naam.
  • Willen jullie de kinderen vóór 9.00uur brengen? Daarna starten wij met ons dagprogramma en is het soms wat lastiger voor de kinderen om aan te sluiten.
  • Hebben jullie lege verpakkingen over? Willen jullie dit dan meenemen a.u.b., dan kunnen we ermee gaan knutselen. 

Een dag op de vakantie-bso
Het is vakantie, dus we doen rustig aan. Binnenkomen op de bso kan tussen 7.30 uur en 9.00 uur. Daarna start het programma van de dag, met enkele vaste momenten:

07.30-08.00 uur: vrij spelen.
08.00-09.00 uur: per groep aan tafel met een spel, kleurplaat, tekening of iets anders.
09.00-09.10 uur: uitleg over de activiteiten van de dag en verdeling van de kinderen in groepjes.
09.15 uur: drinken met wat lekkers erbij.
09.30-12.00 uur: activiteit, op de bso of buiten de deur; uitjes duren ongeveer van 10.00 tot 15.00 uur.
12.15 uur: waar we op dit moment ook zijn, rond dit tijdstip gaan we eten en daarna is er ruimte voor een rustmoment.
13.30-16.00 uur: knutselactiviteit – als de kinderen niet op uitje zijn.
15.00 uur: drinkmoment.
17.00 uur: warm eten of groentesnack.

Mee-eten?
Voor wie wil serveren we om 17.00 uur een warme maaltijd. Dit staat er allemaal op het menu. Aanmelden kan al voor de hele zomer via bso@mereltje.nl.

BSO

Programma  22 t/m 26 februari

Maandag 22 februari
Vandaag gaan we van Amsterdam… De kinderen gaan een ’Photo Booth’ maken en zetten daarna elkaar, als échte Amsterdamse toeristen, op de foto. Deze kunnen jullie dan terugzien in het ouderportaal.
Amsterdam staat ook bekend om het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. We maken een eigen kunstwerk op canvasdoek. Alle kunstwerken gaan we tentoonstellen op de vakantie BSO.
Voor wie nog energie over heeft kunnen we een “Dam tot Dam loop” doen. Hoeveel rondjes kun je rennen om de BSO? Of heeft er iemand een idee voor een ander parcours?

Dinsdag 23 februari
Vandaag gaan we naar Gouda. Gouda is een prachtige stad in het groene Hart van de Randstad.
Gouda staat het bekend om zijn heerlijke Stroopwafels en Goudse Kaarsen. Wij gaan aan de slag om zowel stroopwafels als een eigen kaars te maken.

Woensdag 24 februari
Vandaag gaan we naar Rotterdam. In Rotterdam staat de Euromast en de welbekende kubuswoningen. Nu is het leuk om zelf een ontwerp te maken van een bijzonder gebouw. De kinderen mogen zelf creatief zijn met duurzaam materiaal. Ook dit wordt leuk tentoongesteld op de Vakantie BSO.

Donderdag 25 februari
Vandaag blijven we in de buurt en gaan we naar Utrecht. Utrecht staat bekend om De Dom en haar prachtige oude binnenstad waar ook het Nijntje Museum te vinden is. De kinderen mogen de Dom Toren van ijsstokjes, of ander materiaal knutselen. Ook gaan we aan de slag om een eigen “LaserQuest” ruimte te maken. Wie bouwt er mee en wie durft er doorheen?

Vrijdag 26 februari
De laatste dag van de vakantie gaan we naar Delft . Delft is bekend ban haar Delfsblauwe borden.
Deze gaan wij vandaag zelf maken. Om de week af te sluiten eten wij een heerlijke stamppot, die wij natuurlijk zelf gaan maken. Hebben jullie ook al zo’n zin in deze vakantie?! Wij wel!