Algemene Informatie


’t Mereltje heeft vijf vestigingen voor dagopvang, centraal gelegen in De Bilt, Bilthoven en kinderopvang in Zeist. Hier vangen we kinderen op van 10 weken tot 4 jaar oud. Om je een indruk te geven van onze sfeer en werkwijze hebben we op iedere vestiging een kort filmpje gemaakt (zie het menu Dagopvang, onder de knop Vestigingen).

Onze concrete doelstelling luidt: het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen in de groep bevorderen en het kind begeleiden tot het mooiste wat er is; ‘het worden van zichzelf’. De pedagogisch medewerker bouwt met ieder kind een vertrouwensrelatie op, zodat het kind zich veilig voelt. Deze veiligheid vormt de basis voor een goed pedagogisch klimaat in de groep. Daarnaast spelen de interacties binnen de groep en de groepsruimte een belangrijke rol.

Slider

Ontwikkelaspecten

We werken onze doelstelling verder uit met behulp van de volgende vier – wetenschappelijk ontwikkelde – aspecten die het welbevinden van kinderen kunnen bevorderen:

  • Emotionele veiligheid
  • Ontwikkelen van persoonlijke competenties
  • Ontwikkelen van sociale competenties
  • Socialisatie

Gezellig in de kring

Muziek maken, voorlezen, liedjes zingen… Tijdens onze kring is het altijd een gezellige boel. Wil je een keer meedoen met je kind(eren)? Of gewoon een kijkje nemen? Geef het even door aan de vestigingsmanager.

Peutergroep op ‘t Mereltje

De overstap van kinderdagverblijf naar school kan groot zijn. Daarom laten we peuters graag alvast wennen aan alle nieuwe uitdagingen. Zelf veters strikken, zelf een boterhammetje smeren, zelf naar de wc? Makkie!

Lees voor meer informatie ons pedagogisch beleidsplan.