Algemene info


Kinderopvang ‘t Mereltje verzorgt de naschoolse opvang voor alle scholen in De Bilt en Bilthoven.

Aantal uren

Het minimumaantal uren voor een bso-contract is 3,5 uur per week. Op lange schooldagen vangen we je kinderen 3,5 uur op. Op korte schooldagen is dat 5,5 uur.

Extra uren

Ook tijdens de vakantie of op studiedagen is je kind bij ons van harte welkom. Je kunt extra uren kopen buiten je contract om. Deze kun je aanvragen onder ‘Mijn Mereltje’.

Facturen

’t Mereltje stuurt geen facturen per post. Aan het einde van iedere maand kun je je factuur downloaden via ‘Mijn Mereltje’. Het maandtarief bedraagt het aantal uren per week op het contract, keer 52 weken, gedeeld door 12 (eventueel aangevuld met vervoerskosten). Betaling vindt altijd plaats via een automatische incasso.

Opzegtermijn

Op alle opvangovereenkomsten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Opzeggen kan uitsluitend digitaal via ‘mijn mereltje’, minimaal 1 maand voor de eerste dag van de maand.

Meer weten?

Jullie vestigingsmanager vertelt je graag meer over onze mogelijkheden. Met vragen over de planning kun je terecht bij Merel van Oorschot of Danielle Nijmeijer. Ze zijn allebei te bereiken via telefoonnummer (030) 228 86 01.

Inschrijven


Inschrijven gaat eenvoudig via de rode knop op deze pagina. Er zijn geen kosten aan verbonden. Onze afdeling planning verwerkt je gegevens en mailt je een bevestiging met de inloggevens voor de ouderportaal, we stellen ook een overeenkomst op die je digitaal kan goedkeuren als je definitief voor onze kinderopvang hebt gekozen. Vier weken voor plaatsing ontvang je een bevestigingsbrief met alle overige details zoals wenochtenden en speciale formulieren en een factuur voor de plaatsingskosten.

Zwanger

Je kunt je kindje al tijdens de zwangerschap inschrijven. Een naam en geboortedatum hoef je dan natuurlijk niet in te vullen. Wel vernemen we graag de uitgerekende datum.

Meer weten

Heb je in de tussentijd vragen? Stel ze gerust aan of via info@mereltje.nl Merel & Danielle kunnen je ook meer vertellen over een eventuele wachtlijst. Hun telefoonnummer is 030-228 86 01 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar).

Vestigingen


Julianalaan | Bilthoven centrum

Planetenbaan | Bilthoven

Groenekanseweg | De Bilt

Abt Ludolfweg | De Bilt

Tarieven


Bso Pakket 1 – 52 weken: € 7,83 per uur

 • 40 weken per kalenderjaar vaste bso-middag(en).
 • 12 hele dagen per kalenderjaar opvang in vakantieperiodes.
 • Afname van extra dagen tegen hetzelfde uurtarief van € 7,83. Eenmaal goedgekeurd kunnen deze extra dagen alleen nog worden geruild, niet meer geannuleerd.
 • Alle vakanties en studiedagen gegarandeerd opvang (aanvragen verplicht).
 • Vakantiedagen worden ingezet per kalenderjaar.
 • Ruilen tijdens de schoolweken kan alleen van middag naar middag en binnen twee weken. De gewenste opvangdag valt dus in de twee weken voor of na de huidige opvangdag.
 • Ruilen naar studiedagen is mogelijk.
 • Vakantiedagen kunnen geruild worden naar een andere vakantie en met reguliere bso-middagen. Een hele vakantiedag staat dan wel gelijk aan 1 bso-middag.
 • Facturatie is gespreid over 12 maanden.
 • Restitutie is niet mogelijk.
 • Wordt de overeenkomst vroegtijdig gewijzigd of opgezegd? Dan worden eventuele teveel afgenomen dagen aan het eind van de overeenkomst in rekening gebracht.

 

Bso Pakket 2 – 46 weken:  € 8,64 per uur

 • 40 weken per kalenderjaar vaste bso-middag(en).
 • 6 hele dagen per kalenderjaar opvang in vakantieperiodes (niet op studiedagen).
 • Vakantiedagen worden ingezet per kalenderjaar.
 • Afname van extra dagen tegen hetzelfde uurtarief van € 8,64. Eenmaal goedgekeurd kunnen deze extra dagen alleen nog worden geruild, niet meer geannuleerd.
 • Ruilen tijdens de schoolweken kan alleen van middag naar middag en binnen twee weken. De gewenste opvangdag valt dus in de twee weken voor of na de huidige opvangdag. 
 • Ruilen van feestdagen is niet mogelijk.
 • Losse opvangdagen (binnen of buiten de overeenkomst) die uiterlijk 3 weken voor een vakantie- of studiedag worden aangevraagd, zijn gegarandeerd.
 • Facturatie is gespreid over 12 maanden.
 • Restitutie is niet mogelijk.
 • Wordt de overeenkomst vroegtijdig gewijzigd of opgezegd? Dan worden eventuele teveel afgenomen dagen aan het eind van de overeenkomst in rekening gebracht.

 

Bso Pakket 3 – 40 weken:  € 9,46 per uur

 • 40 weken per kalenderjaar vaste bso middag(en).
 • Afname van extra dagen tegen hetzelfde uurtarief van € 9,46. Eenmaal goedgekeurd kunnen deze extra dagen alleen nog worden geruild, niet meer geannuleerd.
 • Ruilen tijdens de schoolweken kan alleen van middag naar middag en binnen twee weken. De gewenste opvangdag valt dus in de twee weken voor of na de huidige opvangdag.
 • Losse opvangdagen (binnen of buiten de overeenkomst) die uiterlijk 3 weken voor een vakantie- of studiedag worden aangevraagd, zijn gegarandeerd.
 • Facturatie is gespreid over 12 maanden.

 

Vakantieplanning doorgeven
Plan vakanties zoveel mogelijk vooruit op Mijn Mereltje. Dan weet je zeker dat er plek is op de bso op de dagen die je wilt. Achteraf dagen ruilen is niet mogelijk. Tot drie weken voor een vakantie kun je in Mijn Mereltje de vakantieplanning doorgeven. Zes weken voor elke vakantieperiode sturen we je een mailing met een reminder en het activiteitenschema.

Plaatsingskosten
‘t Mereltje berekent geen inschrijfgeld. Bij plaatsing betaal je eenmalig € 50,-. Een wenmiddag en administratiekosten zijn bij deze kosten inbegrepen.

Voorschoolse opvang vanaf € 7,83 per uur 
Van 7.30 uur tot 8.30 uur vangen we je kind(eren) graag op. Uiteraard brengen we hem of haar op tijd naar de klas. Het tarief voor voorschoolse opvang is gelijk aan het bso-tarief.

KidsMenu: € 3,71  
Na een dag hard leren en uitgebreid spelen, gaat een goede maaltijd er wel in. Om 17.00 uur gaan we samen aan tafel. Eet je kind niet mee, dan schuift hij/zij gewoon aan met een bakje yoghurt. Gezellig toch? De losse maaltijden zijn per week te bestellen. Daarnaast kun je met korting op vaste basis warme maaltijden afnemen. Bij het 40 weken bso-pakket, 40 weken op de vaste contractmiddag(en) een warme maaltijd met 10% korting. Bij het 46 of 52 weken bso-pakket, 46 of 52 weken op de vaste contractmiddag(en) een warme maaltijd met 15% korting. Bij geen afname is geen restitutie mogelijk.

Ruildagen
Het inzetten van ruildagen is een extra service die ’t Mereltje biedt aan haar ouders. Je regelt het eenvoudig op ouderportaal Mijn Mereltje. Ruilen kan ongelimiteerd binnen twee weken. Alleen het ruilen van een middag naar een ochtend is niet mogelijk. Het is alleen mogelijk om een middag gelijk de overeengekomen uren te ruilen. Bij het 52-wekenpakket kunnen vakantiedagen geruild worden met reguliere bso-middagen. Een hele vakantiedag staat dan wel gelijk aan 1 bso-middag.


Facturen
Alle betalingen gebeuren per automatische incasso. De facturen kun je downloaden van onze site (via Mijn Mereltje) met je persoonlijke inloggegevens. Heb je vragen over de facturatie? Neem dan contact op met Milka Boog (afdeling debiteurenadministratie – milka.boog@mereltje.nl).

Jaaropgave
Voor je belastingaangifte heb je per kind een jaaropgaaf nodig. De jaaropgave kun je zelf downloaden via je persoonlijke pagina’s van Mijn Mereltje.

Shuttledienst


Hockeytraining, een tekencursus, judo of zelfs zwemles? Dat kan bij ons gewoon op een bso-dag. ’t Mereltje beschikt over een eigen shuttledienst voor de sport of hobby van je kind. Heb je interesse? Neem dan alsjeblieft contact op met de vestigingsmanager voor de beschikbaarheid en de mogelijkheden.

Shuttel naar zwemlessen
Op maandag- en dinsdagmiddag nemen we je kind mee naar zwemles. Veiligheid gaat boven alles. Daarom houden we de groepjes klein en hanteren we een minimumleeftijd van vijf jaar. Tijdens de lessen blijft er altijd een medewerker bij het bad aanwezig. En uiteraard helpen we je kind(eren) met aan- en uitkleden. Kosten voor de zwemlessen vanuit Dijnselburg bedragen  € 45,00 (voorjaar 2017)

Ouders over 't Mereltje


Services


RUILBELEID  

 • Ruilingen moeten minimaal 1 werkdag voor de geplande dag van het kind aangevraagd worden via de ouderportaal. Voorbeeld: wanneer een kind op maandag niet komt, moet deze ruiling vrijdag voor 12.00 uur binnen zijn (kdv/bso).
 • Wanneer een kind ziek is en dit kenbaar wordt gemaakt op de dag zelf kan deze dag niet meer worden geruild (kdv/bso).
 • Op de bso kunnen alle vakantiedagen tot 3 weken voor de vakantie gegarandeerd worden geruild naar een willekeurige vakantiedag. Omdat ouders pakketten afkopen in de vorm van dagen mogen ook de nationale feestdagen, zoals Koningsdag, worden geruild.
 • Voor de dagopvang worden alleen de ruilingen in de huidige maand behandeld.
 • Een opvangdag kan worden geruild binnen een periode van twee weken. Met andere woorden: de gewenste opvangdag valt in de twee weken voor of na de huidige opvangdag. Ruildagen worden maximaal een maand en minimaal twee dagen van tevoren (vóór de te ruilen dag) aangevraagd bij de vestigingsmanager van de locatie.


Oppasservice – Mereltje+        vanaf € 7,50 per uur

Een oppas met de vertrouwdheid, kwaliteit, ervaring en flexibiliteit van onze reguliere opvang. Op onze vestigingen aan de Planetenbaan, Choisyweg  en Hortensialaan is dat (bij voldoende aanmeldingen) mogelijk.

Kinderkapper    € 15,00
Dat is makkelijk. Bij ’t Mereltje gaat je kind gewoon op een opvangdag naar de kapper. Op www.mereltje.nl vind je meer informatie over onze kinderkapper.

Fotograaf                  vanaf € 7,50
Elk jaar laten we prachtige, professionele familiefoto’s maken. Uiteraard laten we je op tijd weten wanneer de fotograaf langskomt.

Mijn Mereltje & ouder-app   Gratis
Vanaf 2015 kun je ook via je smartphone dagen wisselen, foto’s bekijken en vragen stellen. Deze functionaliteiten zijn ook beschikbaar op Mijn Mereltje (zie www.mereltje.nl), ons online portaal voor ouders.

BB TakeAway    vanaf € 3,00
Geen tijd om te koken? Maar wel zin in vers en lekker eten? Maak dan kennis met onze maaltijdservice BB TakeAway. Terwijl jij werkt, bereiden de koks van Bubbles & Blessings jouw diner. Thuis hoef je het alleen nog even op te warmen.