Algemene Informatie


’t Mereltje heeft vijf vestigingen voor dagopvang, centraal gelegen in De Bilt, Bilthoven en kinderopvang in Zeist. Hier vangen we kinderen op van 10 weken tot 4 jaar oud. Om je een indruk te geven van onze sfeer en werkwijze hebben we op iedere vestiging een kort filmpje gemaakt (zie het menu Dagopvang, onder de knop Vestigingen).

Onze concrete doelstelling luidt: het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen in de groep bevorderen en het kind begeleiden tot het mooiste wat er is; ‘het worden van zichzelf’. De pedagogisch medewerker bouwt met ieder kind een vertrouwensrelatie op, zodat het kind zich veilig voelt. Deze veiligheid vormt de basis voor een goed pedagogisch klimaat in de groep. Daarnaast spelen de interacties binnen de groep en de groepsruimte een belangrijke rol. We werken deze doelstelling verder uit met behulp van de volgende vier –wetenschappelijk ontwikkelde- aspecten die het welbevinden van kinderen kunnen bevorderen

 • emotionele veiligheid
 • ontwikkelen van persoonlijke competenties
 • ontwikkelen van sociale competenties
 • socialisatie
Slider

Gezellig in de kring
Muziek maken, voorlezen, liedjes zingen… Tijdens onze kring is het altijd een gezellige boel. Wil je een keer meedoen met je kind(eren)? Of gewoon een kijkje nemen? Geef het even door aan de vestigingsmanager.

Peutergroep op ‘t Mereltje
De overstap van kinderdagverblijf naar school kan groot zijn. Daarom laten we peuters graag alvast wennen aan alle nieuwe uitdagingen. Zelf veters strikken, zelf een boterhammetje smeren, zelf naar de wc? Makkie!

Lees voor meer informatie ons pedagogisch beleidsplan

Inschrijven


Inschrijven gaat eenvoudig via de rode knop op deze pagina. Er zijn geen kosten aan verbonden. Onze afdeling planning verwerkt je gegevens en mailt je een bevestiging met de inloggevens voor de ouderportaal, we stellen ook een overeenkomst op die je digitaal kan goedkeuren als je definitief voor onze kinderopvang hebt gekozen. Vier weken voor plaatsing ontvang je een bevestigingsbrief met alle overige details zoals wenochtenden en speciale formulieren en een factuur voor de plaatsingskosten.

Zwanger?
Je kunt je kindje al tijdens de zwangerschap inschrijven. Een naam en geboortedatum hoef je dan natuurlijk niet in te vullen. Wel vernemen we graag de uitgerekende datum.

Meer weten?
Heb je in de tussentijd vragen? Stel ze gerust aan of via info@mereltje.nl Merel & Danielle kunnen je ook meer vertellen over een eventuele wachtlijst. Hun telefoonnummer is 030-228 86 01 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar).

We kunnen ons goed voorstellen dat je van tevoren een kijkje achter de schermen wil nemen. We leiden je graag rond.

Openingstijden


Onze dagopvang is geopend van maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur, met een maximale afname van 11 uur per dag. Tussen 07.30 en 09.00 uur verwelkomen we alle kinderen. Ophalen kan van 16.30 tot 18.30 uur. Een half uur eerder brengen of halen is altijd bespreekbaar en kan tot 48 uur op voorhand worden aangegeven. Neem daarvoor alsjeblieft even contact op met de vestigingsmanager.

In 2017 is ’t Mereltje gesloten op:

 • 17 maart ivm de studiedag
 • Tweede Paasdag
 • Koningsdag
 • Hemelvaart
 • Tweede Pinksterdag
 • Eerste en Tweede Kerstdag
 • Nieuwjaarsdag

Tarieven


Uurtarief

Pakketten 2017 [download ‘Pakketten 2017.pdf’]

Vaste plek: € 7,42, opvang vanaf 22 uur per week op vaste dagen

Flex plek: v.a.€ 7,43 Jouw vaste dag (vanaf 11 uur per week) kun je aanvullen met extra dagdelen. Deze factureren we per maand. Je vraagt de dagdelen gemakkelijk aan via Mijn Mereltje of op de groep van je kind(eren). Annuleren is niet mogelijk, ruilen wel.

Vrije plek: v.a. € 8,71 per uur Opvang wanneer het jullie uitkomt. Met een minimale afname van één keer 5,5 uur per week en een maximum van 55 uur per week. Reserveer je de dagen voor de eerste van de voorafgaande maand, dan ben je verzekerd van plek. Ben je later? Overleg dan even met de vestigings-manager. Een dag(deel) annuleren is niet mogelijk, ruilen wel.

PEUTEROPVANG

Elke doordeweekse dag van 08.30 tot 12.00 uur. Deze opvang vind je op onze vestigingen aan de Julianalaan (Bilthoven) en de Hortensialaan (Zeist) en de Planentenbaan (Bilthoven)

Het uurtarief van de peuteropvang is gelijk aan het tarief van de dagopvang (€ 7,42 per uur, 2017). Jullie kindje kan lekker warm eten bij ’t Mereltje, daarna kun je hem of haar ophalen om 12.00 uur. Elke opvangochtend is gericht op lekker spelen, leren en ontwikkelen ­– geheel volgens ons peuterbeleid.

De groepen gaan open vanaf vijf aanmeldingen per dag. Geïnteresseerd? Mail naar planning@mereltje.nl.

Plaatsingskosten

‘t Mereltje berekent geen inschrijfgeld. Bij plaatsing betaal je eenmalig € 100 voor de dagopvang. In dat bedrag zijn twee wenochtenden en administratiekosten inbegrepen.

Ruildag

Wachtlijst


Bij sommige vestigingen van Kinderopvang ’t Mereltje kun je op korte termijn terecht. Wil je meer weten over wachtlijst van een specifieke vestiging? Neem dan contact op met de afdeling planning. Zij vertelt je graag de actuele stand van zaken

Plaatsing dagopvang
Wanneer er sprake is van een wachtlijst wordt de aanvraag behandeld aan de hand van de datum van binnenkomst. Dit met uitzondering van broertjes en/of zusjes van al eerder geplaatste kinderen. Deze worden voorrang verleend.

Plaatsing buitenschoolse opvang
De plaatsing gebeurt in de volgende volgorde

 1. de kinderen die een broertje of zusje op dagopvang hebben.
 2. de kinderen die een broertje of zusje hebben op de bso.
 3. de kinderen die van de dagopvang af komen maar geen broertje of zusje meer hebben op de dagopvang.
 4. de kinderen die geen broertje of zusje hebben op de bso en niet op de dagopvang hebben gezeten.

Mail : info@mereltje.nl

Telefoon : (030) 228 86 01

Extra services


Oppasservice - Mereltje+

Een oppas met de vertrouwdheid, kwaliteit, ervaring en flexibiliteit van onze reguliere opvang. Op onze vestigingen aan de Planetenbaan, Choisyweg en Hortensialaan is dat (bij voldoende aanmeldingen) mogelijk. Vanaf € 7,50 per uur.

Fotograaf

Elk jaar laten we prachtige, professionele familiefoto’s maken. Uiteraard laten we je op tijd weten wanneer de fotograaf langskomt. Vanaf € 7,50.

Kinderkapper

Dat is makkelijk. Bij ’t Mereltje gaat je kind gewoon op een opvangdag naar de kapper. Op www.mereltje.nl vind je meer informatie over onze kinderkapper. € 15,00.

Mijn Mereltje

Vanaf 2015 kun je ook via je smartphone dagen wisselen, foto’s bekijken en vragen stellen. Deze functionaliteiten zijn ook beschikbaar op Mijn Mereltje (zie www.mereltje.nl), ons online portaal voor ouders. Gratis.

BB TakeAway

Geen tijd om te koken? Maar wel zin in vers en lekker eten? Maak dan kennis met onze maaltijdservice BB TakeAway. Terwijl jij werkt, bereiden de koks van Bubbles & Blessings jouw diner. Thuis hoef je het alleen nog even op te warmen. Vanaf € 3,00.