Algemene info


Werken bij ‘t Mereltje

Voor kinderen zorgen, is een verantwoordelijke baan. Elke dag is anders. Het contact met kinderen vormt telkens weer een nieuwe uitdaging.

Onze bedrijfscultuur is open en direct. We bieden je graag de ruimte voor persoonlijke inbreng en groei. Samen met collega’s beslis je iedere werkdag wat jullie met de kinderen gaan ondernemen. Ons pedagogisch beleid herzien we elk jaar, mede op basis van jouw input uit de dagelijkse praktijk. Daarom zoeken we mensen met veel creativiteit en een flexibele, constructieve instelling.

Ben je op zoek naar een dynamische en gezellige organisatie? Maak dan kennis met ’t Mereltje, een werkplek waar je je thuis voelt.

Vacatures


Kinderopvang ‘t Mereltje is een dynamische en groeiende organisatie. Daarom zijn wij vrijwel altijd op zoek naar gemotiveerde, enthousiaste flexibele medewerkers.

Kijk voor de mogelijkheden bij de onderstaande vacatures. Staat er niets voor jou bij? Neem dan contact met ons op

Pedagogisch Medewerker BSO  (4 tot 8 uur per week)

BSO ’t Mereltje zoekt voor verschillende BSO locaties leuke collega’s  voor 4 tot 8 uur in de week. Werkdagen maandag, dinsdag en donderdag.

Vereisten:

  • Je hebt een diploma nodig dat kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker volgens de CAO Kinderopvang. Bijvoorbeeld PW3/4 (MBO), onderwijsassistent (MBO) of Pabo (HBO) of een diploma Sport en bewegen.
  • Enige werkervaring (dus niet alleen stage-ervaring) in de kinderopvang is vereist, bij voorkeur op de BSO.

Chauffeur (voor kindervervoer van de BSO)

BSO ’t Mereltje is op zoek naar een chauffeur, die het leuk vind om op maandag, dinsdag en donderdagmiddag tussen 14.00-18.00 uur  kinderen uit school te halen en daarna de kinderen naar sporten en/of muziekles brengen.

Binnenkort zullen wij starten met een VVE groep, daarom zijn wij alvast op zoek naar pedagogisch medewerkers die:

 • een afgeronde kindgerichte opleiding op minimaal mbo niveau 3 hebben
 • in het bezit zijn van een VVE-certificaat
 • minimaal een jaar recente ervaring hebben op een peuterspeelzaal/ peuteropvanglocatie, met VVE-programma
 • ervaring hebben met het maken van groepsplannen, handelingsplannen en kind volgsystemen
 • over goede communicatieve vaardigheden beschikken, zowel mondeling als schriftelijk
 • zelfstandig kunnen werken en een proactieve en flexibele werkhouding hebben
 • enthousiast en betrokken zijn

Benieuwd of jouw diploma kwalificeert ?

Check op http://www.fcb.nl/kinderopvang/cao/veel-gestelde-vragen/welk-diploma-kwalificeert-voor-pedagogisch-medewerker

Open sollicitatie
Wil je ons een open sollicitatie sturen? Neem dan contact op met onze afdeling Personeelszaken.

Stuur een bericht naar Danielle Nijmeijer via pz@mereltje.nl. Je mag ook bellen naar 030 – 22 88 601.
Je CV en motivering kan je per e-mail of per reguliere post versturen:

Kinderopvang ’t Mereltje
t.a.v. Danielle Nijmeijer
Planetenbaan 2
3721 LA  Bilthoven

Je mag ook altijd bellen (030-2288601) of mailen naar pz@mereltje.nl

Stageplaatsen


Stage bij ’t Mereltje

Kinderopvang  ’t Mereltje heeft regelmatig stageplaatsen beschikbaar. Onze collega Angela Winkel is gediplomeerd praktijkbegeleider en neemt je graag onder haar hoede. Net als de collega’s met wie je gaat samenwerken.

De waarde van een goede stage
’t Mereltje biedt pedagogisch medewerkers in opleiding de mogelijkheid om stage te lopen in de praktijk. Een goede stageperiode draagt bij tot kwaliteit van toekomstige medewerkers  in de kinderopvang. De stagiaire van nu is de leidster van de toekomst.

Een goede stageperiode betekent dat met de juiste leervoorwaarden en het juiste leerklimaat de stagiaire optimaal leert en zich zo de kennis, houding en vaardigheden die bij het beroep horen vanuit de praktijk eigen kan maken. Het is van belang dat persoonlijke en beroepsmatige competenties (gericht op het aanleren, verbreden en verdiepen van het vakgebied) gerealiseerd kunnen worden.

Interesse?
Neem dan contact op met onze afdeling personeelszaken met Danielle Nijmeijer via pz@mereltje.nl. Zij kan je vertellen of er nog een stageplek beschikbaar is en beantwoorden graag je vragen.

Arbeidsvoorwaarden


Als (pedagogisch) medewerker van Kinderopvang ’t Mereltje val je onder de CAO Kinderopvang.

We bieden een gezellige en stimulerende werkplek met enthousiaste collega’s, prima arbeidsomstandigheden, een goede werkbegeleiding en een salaris conform de cao. Want we vinden het belangrijk dat kinderen, ouders én (pedagogisch) medewerkers met plezier naar ’t Mereltje komen.

Opleidingen
Aan de kwaliteit en professionaliteit van onze medewerkers hechten we veel waarde. Benieuwd naar ons bijbehorende opleidingsplan? Stuur een bericht naar pz@mereltje.nl, dan sturen we je het plan graag toe.

Verantwoordelijkheden
Van een pedagogisch medewerker wordt heel wat verwacht. Het is een functie met veel verantwoordelijkheden. Lees meer in onderstaande functieomschrijving.

Functie omschrijving PEDAGOGISCH MEDEWERKER 

Personeelszaken


Voor personeelszaken kun je terecht bij Danielle Nijmeijer.
Zij is te bereiken via pz@mereltje.nl.

Personeelslogin en kwaliteitsmemo


Memo juli 2016
Memo december 2016

Inlog
:

Hier inloggen

Opleidingen


Vanaf 2012 werkt Kinderopvang ’t Mereltje met een opleidingsplan. Deze is op te vragen via pz@mereltje.nl

Opleidingsniveau

Voor het werken in de kinderopang moet je minimaal een de opleiding PW3 hebben afgerond. Verder zijn er nog een aantal gelijkwaardige opleidingen die kwalificeren voor de functie als pedagogisch medewerker.

Op de buitenschoolseopvang is het ook mogelijk om te werken met o.a. de diploma’s MBO-sport of HBO-kunstzinnige vorming.

Onze pedagogisch medewerkers

Al onze pedagogisch medewerkers hebben een gedegen opleiding gevolgd. Ze zijn bovendien in het bezit van een diploma kinder-EHBO en een Verklaring Omtrent Goed gedrag. Op iedere vestiging zijn minimaal twee bedrijfshulpverleners aanwezig met de vereiste diploma’s.

Benieuwd naar de functieomschrijving? Hier lees je meer:

Functie omschrijving PEDAGOGISCH MEDEWERKER 

Op sommige van onze locaties is een groeps-/keukenhulp aanwezig. Lees hier de uitgebreide omschrijving voor deze functie:

Functie omschrijving GROEPSHULP 

Ondernemingsraad


De ondernemingsraad (OR) bestaat uit werknemers van Kinderopvang ’t Mereltje. De OR voert namens alle werknemers overleg met het managementteam.

Op grond van de WOR (Wet op de ondernemingsraden) heeft de OR bevoegdheden om invloed uit te oefenen op het beleid. De belangrijkste bevoegdheden zijn:

1. Recht van advies
2. Instemmingsrecht

Daarnaast heeft de OR het recht initiatieven te nemen.

De OR komt op voor de belangen van de medewerkers door overleg te voeren met het managementteam over het beleid en het functioneren van de organisatie. Met het adviesrecht kan de OR het managementteam adviseren over voorgenomen (financiële) beslissingen en beleid. Dat moet het managementteam serieus meewegen in de besluitvorming. Het uiteindelijke doel is een gezonde organisatie creëren met een goed vertrouwen tussen het managementteam, de OR en de medewerkers.

Digitaal aanmeldingsformulier